Ny vecka, ny dag & nya tag!

Godmorgon allesammans :D

Idag blir det skola, och måste erkänna lite att jag har sett fram emot skolan en del - fast inte prov, redovisningar och/eller inlämningar.
Men börjar inte för ens om en timme, och dagen börjas med Samhällskunskap där vi har en rapport ifrån praktiken som skall lämnas in.
Men slutar ganska tidigt, 13.45 så det är inte så farligt- jämfört med i tvåan, då kunde man komma hem runt halv 5, för vi hade matte B då och vi slutade runt halv 4 men så var vi tvungna att handla mat för veckan så då kom man inte hem för ens runt halv 5 och det var lite sent. Man fick knappt något gjort innan man skulle lägga sig, då fick man verkligen sätta vissa saker före andra.

Börjar inte för ens om ca en timma :) Håller på att äta frukost, klä på mig och packa till skolan innan jag ska gå dit med vovven min :)<3
Börjar även få ont i halsen, vilket inte är roligt, troligen kommer en förkylning också skulle jag tro :/ Känner det på mig :(

Vi hörs senare!


Good Night!

Nu går man och lägger sig. Ska upp vid typ kvart över 6, halv sju så det gäller att kunna sova ut i natt :) Men man kan få till ett inlägg innan man gör det :)
Har även precis duschat och ska skriva detta inlägg extremt fort så man hamnar under täcket fort för det är väldigt kallt!

Och jag har fått en del att göra som jag hade på min lista, plugget hinner jag inte riktigt med idag så jag får säga att jag måste ha veckan ut iaf. Men annars så är det bara typ 2-3 saker som jag inte har gjort nu ikväll, men jag har imorn efter skolan, slutar lite tidigt, 13.45 så då har man hela dagen på sig att städa klart rummet, träna hunden, plugga och andra saker man vill göra :)

Har till och med skrivit en lista på vad jag kan aktivera inka med om dagarna, så hon också kan få sin träning utöver promenader.För hon kan ändå inte gå jätte lång, veterinären tyckte det var bra att jag inte tryckte på som vanligt utan att jag tog lite kortare turer och inte tog dem allra hårdaste passen så det får bli lite hjärnträning.


Riktigt kallt på rummet så det blev att man fick ta på sig en tjock stickad kofta för att inte frysa allt för mkt.

Lite jobbig dag!

Varför jag inte har skrivit idag är för att jag har inte riktigt haft tid, det är för ens nu jag har startat datorn, som för övrigt tar ström :) Så nu kan jag fortsätta sitta vid datorn, och förhoppningsvis så dör den inte. Men jag litar verkligen inte på denna dator!
Jag har städat rummet där hemma och packat för idag skulle jag och Inka till internatet igen för imorn börjar skolan som vanligt, men som tur är så går man bara ca 3½ vecka. :) Men det tog mer eller mindre hela dagen, sedan skulle jag till pappa för att han skulle byta däcken på bilen till vinterdäck - vilket jag är oerhört tacksam för att han gjorde för det tog ca 3 veckor för att leffe bara skulle sätta på däcken på fälgarna så det var bättre att fråga pappa för han gör det liksom direkt. Man behöver bara bestämma en dag med honom, och då gör han det, medan leffe behöver man begära att idag kan du sätta på däcken för idag är jag hemma och du gör inget vettig, typ något i den stilen.

Sedan blev det när man kom till internatet att få hjälp utav pappa att sätta upp två hyllor, en spegel och två magnetremsor som skulle upp redan när skolan började typ.Ska se om jag har tid imorn att ta foto på hur det blev :)


Imorn börjar man vid halv nio så det gäller att gå och lägga sig i tid ikväll och gå upp tidigt imorn för att gå med hunden, äta(både jag och hunden), klä på sig och sedan gå till skolan. Vilket betyder att jag inte kan göra allt jag vill/måste ikväll utan jag måste priortera  en del saker före andra saker.

Det är så mkt nu ikväll som jag måste/vill göra. Och en del kommer jag inte hitta med ikväll. Hade behövt plugga lite, skriva klart ett arbete tills imorn, men jag kommer ändå inte blir klar med det, finns en hel del kvar på det att göra! Plus så har jag två andra skriftliga arbeten som jag inte heller är så klar med, som jag måste få till bra för de är de som jag ska redovisa och som klassen skall ha så det kan plugga.









God Natt!

Var duktig innan idag och pluggade i ungefär 2 ½ timmar, vilket jag tycker är extremt bra :D Har en del kvar men ska se om jag kan ta en del på förmiddagen och sedan en del på eftermiddagen och förhopppningsvis så blir jag klar med den :)

Annars ikväll har det inte hänt så mkt, har mest kolla på film och ska fortsätta med det. Ska även försöka planera lite hur rummet här hemma ska se ut. Hade velat fixa ett jäkligt bra skrivbord på rummet vilket jag ska börja skissa lite på nu ikväll till ännu en film, Stardust. Riktigt mysig att se på :)
Vad gillar ni för filmer?

Då säger vi God Natt! Hörs imorn :)
Ciao

Narnia

Kollar för tillfället på den andra Narnia filmen, Narnia: Prins Caspian och jag verkligen tycker om :D En av mina allra favorit filmer. :) Älskar även musiken i filmen, görs så att jag ryser till och med när jag sitter med riktigt tjocka kläder för att värma mig ryser jag. Det är verkligen en känsla och då är det bra enligt mig :)
Som tur är så kommer den 3:e filman 


Ett plus är att det finns några skådespelare som man kan kolla extra på när man kolla på filmen ;)


William Moseley som Peter Pevensie


Ben Barnes som Kung Caspian



Så ser Caspian ut i den 3:e filmen. Riktigt het, om jag får säga det själv ;)



Båda är enligt mig väldigt snygga och attraktiva så det blir en sant nöje att kolla på filmen ;)

Bion igår

Kom på precis att jag har glömt att berätta om bion igår. Men ska bara försöka smälta att jag har fått se den senaste Harry Potter filmen. 

Wow säger jag bara. Vad man har längtat och och jag tyckte man inte blev besviken. Den var hur bra som helst :D

Till och med eftertexterna var bra :P haha, nä kanske inte men jag fick se dem ändå. 

För precis innan filmen skulle börja så hördes det ett kras, precis som min telefon brukar låta när den går i sönder,så först letade jag i mina fickor - den var inte där. Blev lite panikslagen, vad tusan kunde den ligga? Så jag leta efter den runt platserna där jag satt, fick till och med låna en persons telefon som hade lampa för all lysa efter den. Hann inte leta speciellt länge för filmen skulle precis börja. Jag kunde inte precis fråga personalen om de kunde stänga filmen och tända i taket.Jag skulle få riktigt arga blickar och bion skulle få en massa missnöjda kunder. 
Så jag tänkte att jag får kolla på filmen, den måste ju ligga där någonstans bland stolarna. Jag får väl stanna kvar och leta efter den sen när filmen har slutat.
Så jag kollade på filmen och tänkte hela tiden på mobilen, var kunde den ligga? Kan den trilla ner och lägga sig i någons väska eller nått sånt? - Det skulle vara helt omöjligt tyckte jag.

Men sen när den underbara filmen var slut, frågade jag om jag fick stanna kvar en stund(det var ju den sista filmen för den kvällen så kunde nog stanna till den var klara med städningen). Jag stannade kvar, letade efter mobilen, mellan, i, runt och under de sätena som var närmast min plats. Kollade flera gånger, fram och tillbaka, med och utan hjälp utav Anders och personalen. Men den fanns ingenstans.
Så då tänkte jag, kan det verkligen har följt med någon ifrån bion? Tyckte det fortfarande var omöjligt!

Till sist kollade jag bland mina saker som jag hade gjort ett flertal gånger under tiden. Men denna gång kollade jag ORDENTLIGT. Lyfte ur sakerna och det var bara några saker kvar i väskan, OCH där låg den, så fint,stilla och helt skyddad som den har varit under hela filmen.
Verkligen jag i ett nötskal!

Sedan när vi satte oss i bilen, Anders och jag, frågade vi varandra - Om det inte var min mobil som trillade i golvet, vem vad det då? Eller VAD var det? Men vi kunde inte komma på vad det kunde vara. Så vi struntade i att fortsätta spekulera i det.




20 November

Fick precis en känsla, en känsla av att inte vilja gå framåt i livet. Utan stanna där jag är, hemma, med underbara hundar och sedan skaffa ett jobb. För det skulle väl vara mkt roligare att jobba och tjäna pengar än att gå i skolan?

Men sedan kom jag på att det bara är pain in the ass för att jag har två redovisingar och två prov, och det börjar 30:e. Men som tur är det ena provet och redovisningen en bagatell jämfört med det andra där jag är mer nervös, det är inte för att mina kompisar sitter och kollar på mig utan det är för att min lärare kräver så mkt och ska betygsätta även redovisningen. Och så måste man framföra det på ett sätt, hennes sätt. Iaf det verkar det som. 
Men som då tumör, nervsystemet och addisons tycker jag inte man kan göra så mkt med, man kan inte ens ha så mkt bilder heller. Tumör kan man ju ha en del bilder som visar juvertumör(som i sin tur är jävligt äckligt), nervsystemet kan man bara visa PNS och CNS(perifera och central nervsystemet) hur det ser ut och ligger i kroppen. Sedan med addisons kan man typ bara visa var binjurarna sitter för där finns det inte så mkt mera bilder.


Man kan säga så här; jag ser inte riktigt fram emot skola, speciellt prov och redovisningar. Det beror väl mkt på att jag har en datorn som inte fungerar så där jätte bra!


Men ska plugga lite nu. Ha de!
Ciao

Nu åker vi :)

Nu åker jag och Anders till stan för att kolla på bio. Men först ska man hitta en parkering i denna stad som har hållit på att bygga om alla vägar just inne i stan så man knappt ens kan komma förbi med buss eller ens gå! 

Tänker inte skriva mer ikväll, för bio slutar typ halv tolv i natt, så kring kvart i tolv är vi hemma och då gäller det bara att gå direkt i sängen. Så vi hörs imorn :)


Harry Potter, here we come!





Harry Potter, here we come:

Harry Potter ikväll :)

Blir Harry Potter med min ena broder ikväll. Han var/är den enda som verkar vara positiv till att följa med mig och kolla :)
Längtar redan! :D



De platser som är inringade kommer vi att sitta.Väljer typ alltid dem platserna, eller dem två på andra sidan på samma rad. Bla är det för att min bror har så långa ben att det blir problem att sitta på någon annan plats. Men mig gör det inget att sitta där, tycker om att sitta så långt bak, men ser så mkt bättre. Brukar tänka, hellre sitta långt bak än att behöva titta upp på duken och få ont i nacken. Tänker inte betala typ 100kr för att sedan få ont i nacken i några dagar, då kan man hellre sitta hemma!

Önskedrömmar!

Nu har jag lugnat ner mig lite....tror jag iaf. Har bestämt mig lite för vilka jag datorer jag kommer att drömma om till jag får pengar att köpa mig dem... eller andra.

Men för tillfället menar jag.

Antingen en Apple iMac - men det betyder att jag behöver en helvetes massa pengar.

Eller kanske en sån här vanlig dator, men min bror får nog hjälpa mig att hitta dator för jag vill ha en så bra dator till ett så litet pris som möjligt där jag kan göra mkt, bla spela en massa för det kan man ju inte göra på laptops!



Ochkanske en laptop ifrån Acer, Aspire One, går på runt 3500:- på NetonNet men jag har ju inte sagt att jag är billig i drift ;)







När man sedan är igång man man väl ändå önska sig en iPod touch?! :)
Behöver seriöst ett jobb!

Mår bättre, fast jävligt sur!

Mår bättre idag, som tur är :) Kändes bra att stanna hemma och vila ut även idag.


Men en sak som gör mig extremt sur är att mitt batteri till min laptop börjar säga upp sig. Behöver köpa ett nytt, kollade på packard bells hemsida och där skulle ett batteri till min dator kosta nästan 1500 och det har man ju så klart i bakfickan också!

För jag måste kunna betala min hunds veterinärskostnad den 29:e, som tur är lånar mamma ut lite :) Snäll sak den där!
Men sedan behöver man då skaffa ett nytt batteri, spara ihop till spanien resan, besin till bilen, balenklänning, stundentklänning + saker till stundenten som mössa, plakat och klädessetet. Sedan så skulle jag vilja köpa två nya datorer, en stationär(till spel, redigering av bilder, filmer mm) och sedan en lite laptop som jag har till det nödvändiga som kolla facebook, blogga mm. Skulle tycka att det var smartare. FUCK LAPTOP!
Men som tur var så har jag fått över det viktigaste till min externa hårdisk, som mina två sista arbeten som jag har kvar att skriva på. Var ska jag sitta och göra klart dem? :S



JAG BEHÖVER SERIÖST ETT JOBB!
ÅHHHH, är så arg, sur, ledsen att ni får nöja er med text. Har inte lust att lägga in bild idag! Bläääääääää, vrf ska allt bli SKIT just nu?!

Bonne Nuit

God Natt på franska! :)Kan säga att jag saknar franskan lite!Läste i fyra år, 6-9, och det är ca 3 år sedan och jag har glömt en hel del, tråkigt :( Man kanske skulle ta en distans kurs eller något till sommaren kanske?! :)

Tänkte bara skriva lite innan jag går och lägger mig.

Det gör en del skillnad att städa, det räcker bara med att städa en liten del eller bara ta bort några böcker och häften ifrån bla nattduksbordet. Gjorde det efter att jag gjorde klart praktikrapporten och det har redan gjort skillnad! Fast jag tycker att det fortfarande är mkt det jag har att göra i skolan så blev det en mkt mindre hög och då kändes det att det var inte så mkt kvar så då blev jag väldigt glad - för stunden för jag vet ju fortfarande att det är hur mkt som helst. Men man kan väl drömma lite? :)

Har även fått iväg ett cv och en "intresseanmälan" till att jobba med att packa upp och ner saker och ordrar på ett lager i helsingborg - kan väl inte vara så svårt?
Ska även försöka få iväg lite fler jobbansökan i helgen, till nästa helg och veckan efter det. Man kan väl inte söka jobb alldeles för mkt?
Men förhoppningsvis så får jag jobb någonstans :)


Imorn blir det nog praktik, får se hur jag mår. Det blir iaf bio på kvällen,den nya Harry Potter filmen med brodern :) Längtar! :D

God Natt!

1 klar, 3 kvar!

Utav 1 uppgift av de uppgifter som jag har nu under praktiken är jag klar med. Den lättaste... såklart. Skulle bara skriva lite om min praktikplats och lite om facket, anställning mm som hör till samhällskunskap. 


Ni får nöja er med en print screen på det som jag skriver till mig själv för att göra det lättare för mig själv och hålla reda på saker.

Och ekologi och kretslopp skall vara klart på måndag... tror jag. Och jag är inte ens i närheten av att vara klar!

Fryser!

Har inte mått så jäkla bra så det är därför det inte har blivit så mkt bloggande, har mest sovit och försökt pluggat lite. Tradigt som in i helvete(ursäkta ordvalet), men tyvärr så är det ett måste. 

Har varit borta snart i en hel vecka, tur att det bara är praktik för annars hade jag missat en hel del i skolan - och det vill jag inte. Det räcker i vanliga fall att missa en lektion eller en dag så ligger man redan efter hur långt som helst. Bajstråkigt!
De tre första dagarna var det ont i magen(menssmärtor - ni killar kan bara älskar era liv, för våra är rena helvete) och idag är det att jag har både ont i huvudet och mår illa som en jäkla gås! Inte roligt, för jag vaknade i natt, panikslagen, och tänkte " jag måste ha vatten, nej jag kommer att kräkas". Det var en riktigt obehaglig känsla men jag somnade om nästan lika snabbt igen, som tur var. Eventuellt blir det att vara hemma imorn också.

Jag fryser även en hel del, känns ibland som jag är både varm och kall, som om det skulle vara att jag är sjuk på det sättet. Men vad skulle det vara?
För om jag har feber så skulle jag känna det, för då har jag alltid riktigt ont i huden. Så det är knappt att jag kan ha täcke på mig, för så ont gör det. Så detta bidrar till att ingen kan ta på mig, tror inte ens min hund skulle kunna dra sig emot mig för det skulle göra så ont. Men som tur är så är det inte det ! :)
Man kanske skulle ta sig och göra varm chocklad? :)
Det tog minst 45 min för mig att skriva detta. Verkar ha extremt dålig orientering på bokstäverna, tangenterna och min hjärna. Kallas detta sjuk?


Ska se om jag kan lägga mig tillbaka i sängen och ta det lugnt och eventuellt plugga lite.Hörs kanske senare! 




God Middag!

Sjuk idag med. Sov jäkligt dåligt i natt, bla av ont i magen och även ont i hela kroppen, så det fick bli att man stannade hemma idag också. Men imorn och på fredag ska det blir praktik! :) 


Senare idag blir det försök till att plugga - lite ekologi & kretslopp, praktik rapport och ännu ett arbete om hundsjukdomar, 3 stycken arbeten om sjukdomarna som ska vara på skrivna på ett speciellt sätt men ändå på 3 olika sätt.







Gratisbio är en sajt där du kan klicka dig till poäng och sedan byta poängen till presentkort, biobiljetter eller tidningsprenumeration.

PMS? :S

Wow, tror att jag har haft pms i några dagar nu och idag har det verkligen visats.
På hundarna, bröderna, mamma mm. Jag har skällt på dem och blivit arg för minsta lilla. Men min familj vet att jag ofta har mina humörsvängningar att dem inte alltid bryr sig, vilket underlätta lite. :)


Tycker verkligen inte om att vara sur och tråkig, men ibland måste man för att få ut det man vill och tycker. Men människor vet att jag har extrema humörsvägningar i vanliga fall som blir dubbelt upp när jag har pms. Det första jag gör när jag möter folk, vare sig jag är kompis med dem eller inte så säger jag att jag har humörsvängningar stor som elefant.
Men jag vill vara glad!
Men om folk inte vill lyssna eller förstå att jag har det så är det deras problem, har sagt det för många gånger till de som har känt länge att jag inte orkar påminna dem. Kan ju säga till dem som inte riktigt vet det för att vara artig och säga att jag inte menar att rikta min ilska emot dem.
Visst det menar jag annars inte heller, men ibland kan man bara inte hjälpa det. 




Men det blir nog att stanna hemma imorn med, börjar få riktigt ont i min mage. Måste tyvärr vänta till efter nio innan jag kan ta en värktablett.
Dessa tre individer finns där hela tiden för mig. Behöver aldrig förklara mig för dem utan dem finns där för mig. Vrf kan det inte vara så bland människor också? Eller att folk inte begär så mkt utav en?

Sjuk!

Idag blev det att stanna hemma. Sov inte sådär jätte bra i natt pga att jag hade så jäkla ont i magen att jag vaknade ofta. Detta kände jag även av när jag vaknade och så var det skit väder också så det blev att stanna hemma, för att behöva känna sig tjock och ha ont redan när man vaknar och sedan behöva ta på sig för att hålla värmen och inte bli blöt var inte så frestande.
Så jag gick och la mig igen. Sov av och till i en timme för att kunna ringa till kontoret och säga att jag inte kommer. Och sedan SOV JAG SOM EN JÄVEL. Jag sov i fyra timmar utan att vakna och är fortfarande extremt trött. Mina värktabletter tar musten ur en!
Men jag kunde iaf göra en del skoluppgifter nu i eftermiddag vilket jag är glad för:)

Men eventuellt så blir det att man stannar hemma imorn, beror på hur jag mår.


Pratade även med inkas veterinär och fick ny tid för ett nytt ultraljud och eventuellt ett prov ifrån området. När ni var där förra gången på ultraljud på buken så hittade dem något anmärkningsvärt men det var inte säkra på vad det var så de vill följa upp det och se igen om det var något och om det då var något så skulle de eventuellt ta prover ifrån området för att se om det var något.

Ska fortsätta ta det lugn framför datorn en stund och sedan fortsätta skriva lite mer på mina uppgifter.

Ciao!

3 dagar kvar!

Tänk att det bara är 3 dagar kvar till premiären av Harry Potter och dödsrelikerna del 1! Usch, jag riktigt ryser av att ha längtat ihjäl mig på denna. Wow, säger jag bara! Men för mig blir det, som sagt, fredag nästa vecka som jag kollar på den! Längtar! :D


Det är väl ingen som har missat trailern, men tänkte ändå visa dem som har missat den ;)



Lloret de Mar!

Så heter platsen som jag ska till i en vecka innan studenten :) Är extremt taggad för det för vill verkligen komma ifrån Sverige någon gång igen :D
Kan säga att det idag är mindre än 200 dagar till vi ska iväg. Men innan dess ska man ha en del prov, redovisningar och en massa läxor och annat. Men jag längtar! :D



Det står på många sidor att ungdomar kommer till Lloret de Mar för att festa. Visst där är ju en mer festresa än en semesterresa där man ska vila och bara ta det lugnt. Men vem säger att man ska festa varje kväll/natt? Det bestämmer man själv efter tycke och tänke. Visst grupptrycket kommer vara enormt för att man kommer nästan bli tvingad till att komma med men några kvällar måste man ju få ta det lugnt och bara vara, tänka på livet och har det skoj med vännerna utan att festa.
För jag har själv sagt att jag inte kommer att festa mkt, kanske några kvällar, men verkligen inte varje eller varannan för det kommer jag verkligen inte klara! Och jag det första jag tänkte på när jag fick papper om denna resa i skolan var att jag skulle komma iväg och bla upptäcka lite av Spanien, umgås med vänner och bara ta det lugnt. Inte festa varje kväll för då kan jag lika bra stanna hemma och dricka för mig själv eller åka till krogen varje kväll och dricka om jag nu vill det. Men palla!
Där pilen är ska vi på vara :)
Kolla siken underbar strand! Här ska man bada mkt, ofta och länge :)

Dagens att göra!

Skulle egentligen kunna gå och lägga mig i sängen igen och riktigt somna om. Troligen bara ligga där hela dagen men man har ju en hel del andra saker att göra.

Men man har en del att göra idag. Ska se om jag är så duktig idag så att jag ta det lite lugnt ikväll med lite film och ansiktsmask :)





Frukost :)

Dagens viktigaste mål!
Men det vet vi ju redan, eller hur ?
Förresten, Godmorgon allesammans :D Sovit gott? Det har jag verkligen gjort. En extremt behövligt för min del säger jag bara. Skulle egentligen kunna somna om igen men jag har saker att göra och djur att ta hand om. 

Vaknade för si så där 2 timmar sedan, var ute med hundarna, gav dem mat och gjorde även lite planeringar de veckor efter praktiken, som jag bara har en vecka kvar utav :) Planering behövs verkligen, är bara i skolan i 3½ veckor innan jullovet börjar och då ska vi få in bla 2 prov och 2 redovisningar inför klassen. Så det behövs planeras lite om det och runt om kring. För annars kommer jag inte ens göra grejerna!

Min bror brukar säga när jag har planerat så här mkt och långt fram "man vet verkligen vem som är din mamma". Haha, det kan man nog säga, för min mamma planerar också stora saker långt i förväg. Men vrf ska man inte planera för? Det är ju skit bra, man se vad man behöver göra och så behöver man inte glömma bort det!
ÄLSKAR BRA PLANERING!
Måste käka min frukost nu innan den blir kall, det blir havregrynsgröt med äpplemos :) Skriver nog lite senare. Beror på hur mkt jag har att göra här hemma innnan jag ska iväg till en kompis :D

Ciao!

God Natt!

Jag lovar att imorn börjar jag skriva igen som en galning, eller ja nästan iaf. Men nu ska jag lägga mig och sova så jag inte behöver vara så trött när hundarna väcker mig. Ska nog ställa klockan på senast 8-halv 9 för tror inte de gamla klarar att hålla sig fast jag precis(tunt kl 22.00) var ute med dem. 

Det är liksom bara jag och min ena bror hemma. För den andra broder är någonstans med kompisar och troligen festar, och mamma och hennes pojkvän är i Danmark på något skit så vi är bara två hemma med alla 5 djuren. Och vare sig jag vill det eller inte så får jag ta hand om alla och det gäller även att man kanske får gå upp tidigt - i regn och storm till och med som det är ute nu.

Men om man inte skulle försöka ta min plats i sängen, att ha tre hundar i storlek mellanstor/stor är inte lätt att ta plats i sängen när de breder ut sig och tar nästan all säng plats.
Vi hörs imorn igen!

Godnatt!

Godmorgon!

Herregud vad trött jag är! Vaknade, eller rättare sagt väcktes utav mamma för ca 20minuter sedan. Ska snart iväg till ännu en dag på praktiken men först ska jag skriva ett snabbt inlägg.

Ni får ha tålamod med att bloggen är lite i oordning men jag försöker fixa den så gott jag kan själv lite då och då mellan pauserna i pluggandet, vilket det då inte blir så jätte mkt på. Men lite fixandet då och då blir det ju lite roligare att besöka om det är lite nytt varje gång, eller?Ni får gärna komma med idèer och tips på vad jag kan göra :)


Idag är sista praktikdagen för denna vecka, slutar även 14.45 - SKÖNT! Ska sen bara hem, byta om och se om vädret tillåter det så ska jag åka till stan med Inka och gå någon skön promenad där :)
När nu måste jag hinna käka lite frukost, sedan borsta tänderna och sedan se om bilen vill starta i denna kalla morgon.


Bjuder en bild på min vackra collie, men Vi hörs i eftermiddag!

God Natt!

Nu skall man gå och lägga sig. En lång dag har det varit och jag är super trött. Om jag skall kunna gå upp imorn är det bäst att jag lägger mig nu. Kan bara säga att det kräver en hel del sömn när man jobbar ute så här mkt som jag gör.
Vi hörs imorn!

Min dag!

Ni kanske undrar vad jag hittar på om dagarna. Just för tillfället har jag praktik och platsen ska egentligen ha något samband med linjen, då hund. Men alla platser som jag ringde till hade antingen redan praktikanter, vill inte ta emot, kunde inte ta emot mm så till slut ringde jag till företaget där jag brukar sommarjobba och som tur var hade de en del arbete så jag inte skulle få det tråkigt vilket jag är glad för.

Men nu så är det oerhört jobbigt, jag går ute mer eller mindre 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan i 3 veckor så det tar extremt på krafterna så man orkar inte göra så mkt på kvällarna när man kommer hem och vi har en del att göra under praktiken, som si så där ett 40 timmars arbete som jag har berättat om. Men det orkar man inte göra när man kommer hem.

Men detta gör jag nu, har gjort det i ca 2-3 dagar nu och det jag gör är att jag ska hitta bra träd, tillräckligt tjock, minst ca 1 cm bred, den ska vara rak och fin och så ska jag ta bort flera så olika band som pinnen och trädet är fästa tillsammans. (Pinnen gör att trädet blir rakt, eller iaf någorlunda rakt). Men sedan så är trädet upp fäst med en rem runt stammen i en tråd så att trädet håller sig uppe.
Ibland är det ganska jobbigt. För jag ska gå fram och tillbaka mellan träden som tar i rader, och ibland så är grenarna på träden så stora att dt är jobbigt att komma fram och ibland för man till och med en smäll av grenarna för att man går mot dem på ett sätt. Man vet aldrig riktigt när det händer för det händer liksom helt plötsligt. Ganska komiskt nu när det inte händer, men när man väl är bland träden och man får sig en smäll så är det inte så roligt längre.
(Bilden är tagen precis i början på denna biten och det är väl runt 10-11 i förmiddags).
Så här många pinnar har jag plockat nu i  dagarna. Bilden är tagen typ vid lunch så när jag slutade för idag så var den nästan full. Snacka om att ha plockat pinnar. Det är en del jobb med att plocka pinnar, för om man inte tar loss trädet från fästet så måste man dra upp pinnen uppåt och det tar en del på armarna/axlarna och det gör en del ont i slutet utav dagen då man har gjort det mer eller mindre hela dagen.
Det är inte lika roligt/lätt som det ser ut!

Loca!

Shakira, Shakira, Shakira, börjar mer och mer lyssna på hennes musik. Riktigt bra rytm och man blir riktigt glad utav den!
Lyssnar på hennes musik nu under praktiken då jag vet att jag kommer att jobba ensam, jag blir gladare och jobbar snabbare :)

Några låtar som jag lyssnar mest på nu är Devoción och Rabiosa ifrån hennes senaste album Sal El Sol. Två helt underbara låtar :)


Gladare behöver jag verkligen bli. Känner mig lite sådär ensam och nere nu för tiden. Eller har gjort det ända sedan skolan började i augusti. Hade behövt prata med folk i min närhet, men vet inte riktigt var jag ska börja :( Så det gör ju inte saken bättre. Men man kanske skulle prata med någon som jag inte alls känner. Men har varit hos några stycken under min tonår då jag hade det som svårast men jag tyckte ingen utav dem var bra eller ville hjälpa mig :(


Förresten, hon var helt fantastisk i söndags på EMA :) Hon har en sån styrka och energi på scen. Får se om hon kommer nån gång till Skandinavien eller nått så man kan kolla på henne :) Hade varit något eller hur?  :)



Nä, nu måste jag gå ut med hunden. Sedan så blir det plugg, musik och Hellcats(Serie) :)

Allt för att inte plugga!

Sedan jag har vaknat så har jag;
  • Kollat lite filmer på SF
  • Varit ute med hundarna
  • Fixat lite på rummet
  • Försökt fixat lite på bloggen
Ja, det där sista, fixat lite på bloggen. Om ni inte har sett så till höger, under min bild och annat så ser ni att jag räknar ner till julafton, min födelsedag och studenten. Roligt att ha :) Ett litet lyft för bloggen, men ska se senare om jag har tid och orka att försöka fixa lite mer så jag får det lite mer personligt. Har ju haft denna blogg i ca 2 år eller vad det är och det är inte speciellt mkt som har hänt. Så nu ska det bli ändring på det, men troligen blir det inte för ens på jullovet då jag inte har det lika stressigt som nu och kommer ha under 3½ vecka som jag är i skolan.

Men ska snart ut igen med hunden, men denna gång bara i trädgården för att min bror ska ta lite nya foton på mig och Inka, speciellt till min jobbansökan men kan nog även få någon in här :)
Och efter fotograferingen och ev. redigering och annat så ska jag PLUGGA. Har ett mål om att jag ska börja plugga kvart i 3 :)

Godmorgon

Har varit vaken ett tag men har inte riktigt orkat starta datorn utan har legat kvar i sängen och bara myst med hundarna :)

Men nu har jag iaf vaken, ska snart käka frukost för det har jag inte gjort än. Sedan blir det nog att man börja plugga lite. Behöver skriva klart en del på ekologi och kretslopps arbetet. Förresten, räknad ihop hur länge jag hittills har gjort på arbetet och det är 3 h 15min så det har blivit en del. Men så har man sedan bara ca 36h 45min kvar vilket blir runt 3 timmar per dag eller nått. Vilket jag tror inte kommer att hända, speciellt inte i veckan då jag jobbar till typ 4, utomhus, och är rätt så trött när jag kommer hem så att jag bara orkar 1 timme innan jag får ont i huvudet och blir ännu tröttare. Man kanske skulle lägga upp ett schema som man verkligen ska följa så blir det kanske lättare att jobba med uppgiften då man har det planerat. :)

Vill bara tipsa om en film som jag kollade på igår kväll. Hann inte skriva något om den eftersom det blev sent och jag var alldeles för trött för att skriva något inlägg om den.

Iaf, filmen heter Killers med Katherine Heigl(från bla Grey's Anatomy) och Ashton Kutcher(som dem flesta känner till utan att man behöver nämna någon film).

Filmer är lite utav en Action/komedi/thriller och trodde verkligen att den skulle vara sämre än den var. Men jag tyckte den var bra :) Den var liksom inte långsam/tråkig utan det hände saker nästan hela tiden. Den var väldigt underhållande tyckte jag :)
Men den kunde vara lite förvirrade ibland då det verkade som om alla var ute efter dem, t.o.m dem som de var släkt med...

Självdisciplin!

Det är verkligen något jag behöver när det kommer till extremt tråkiga läxor. Ni vet den uppgiften i ekologi & kretslopp som jag berättade om innan, har bara gjort ca 20 min på den idag. INGET MER! Jag behöver verkligen göra en del på den men det har ju funnit en massa andra roliga saker att göra istället - som att mysa med hundarna eller kolla på film som jag har så många utav och verkligen älskar att kolla på när jag ska fördriva tiden, mysa med mig själv och hundarna eller bara när jag är på humör för det :)

Men säger till mig själv nu att klockan  8 så SKA jag börja på uppgiften igen, och denna gång SKA jag göra det och verkligen sitta med det ca 1-2 timmar. Så man får ju ha lite självdisciplin när det kommer till detta med läxor och annat som man kanske verkligen MÅSTE göra.


Hur gör/gjorde ni när ni ska plugga? Har ni något system, gör upp ett schema på vad ni ska göra eller gör ni bara läxorna?


Mina extremt äckligt underbara älskade hundar<3


Mina hundar är tyvärr mer eller mindre sjuk/dåliga om man säger så. De två svarta(bilden) är 10år så en del beror på åldersymtom som ont i kroppen. Men så har Maya(till vänster på bilden) en elakartad tumör som hon har haft en gång innan som nu har kommit tillbaka och är ganska stor. Mamma vill inte göra något för det var en ganska stor och jobbig operation när hon opererades förra gången för typ 3 år sedan eller nått, så mamma vill inte att hon ska plågas med en till sådan operation nu när hon har så gammal vilket jag också förstår och inte heller vill. Hon slutar äta ibland, någon gång äter hon hälften och ibland äter hon verkligen upp allting - både  som hon brukar göra i en väldas aptit eller så tar det extremt sakta vilket man kan säga är hennes tempo nu för tiden. Denna hund väger nu ca 18-19kg, och brukar ligga på runt 25. Om jag har rätt för mig så om en hund tappar 1kg på vågen så är det 5kg kroppsligt, menar att det ser ut som en hund har tappat 5kg när den egentligen bara har tappat 1.


Inka(till höger på bilden) har både åldersymtom och har, som vi tror i familjen, problem med frambenen, som skulderbladen, armbågen mm för hon har blivit på sprungen utav min hund en gång och då skrek hon till och började halta. Tror det var för ca ett halv år sedan eller nått och hon har sedan dess haltat på båda tassarna, inte på samma gång utan typ ena stunden på ena och en stund senare på den andra i några minuter, sedan går det över och ibland kan de fortsätta på samma tass eller gå över så hon inte haltar på några dagar men sedan ser man när man är ute med henne att hon haltar lite, och då är det extremt lite men sedan kan det bli värre eller som vanligt att hon aldrig har haltat. Konstig hund:P
Det kommer verkligen att vara plågsamt när de båda går bort. De har varit med mig under halva min barndom, sedan jag var 8år. De har varit med mig under tonåren då  jag hade en sväng där jag verkligen mådde pyton när jag hade haft ett bråk med två extremt underbara vänner som jag då hade hoppats att det skulle lyssna på mig. Som jag sa har de funnit vid min sida vid den tiden, då jag verkligen var gråtfärdig och vissa gången grät floder.
De betyder verkligen ALLLT för mig<3
Sist men inte minst så har vi Inka, (mitten på bilden). MIN först ägande hund. Glad att det är hon. Kan inte tänka mig om jag skulle ha fått en annan hund hur den skulle vara. Men jag är extremt glad att det är hon. Visst hade velat ha henne som valp för att kunna "forma" henne som jag ville. Men man kan ju inte få allt! Inka är helt underbar<3 Som alla individer så är även hon rädd för saker och ting. Som collie är hon rädd för skott och annat som låter ungefär samma, tyvärr så är hon extremt rädd men jag skulle jätte gärna vilja bidra till en bättre och sundare så mkt jag kan :)
Och hon är även rädd för trappor för hon halkade i en trappa en vinter när hon var liten, som har satt sina spår men hon börjar blir bättre :D
Men hon är underbar på sitt sätt :D Älskar henne verkligen, hon kommer även sätta sina spår när hon försvinner eftersom det är min egna första hund.
Men även hon är sjuk, eller ja lite hängig för ca 2 månader sedan fick hon åka in för hon kränkte hur mkt som helst. Mellan halv 5 och ca 10 på kvällen så spydde hon säkert 20 gånger. Åkte in till djursjukhuset och där spydde hon säkert tio gånger till halv 3 på morgonen då de valde att lägga in henne för dropp och behandla henne så hon blev bättre.
Men nu så tycker jag att hon inte är bättre, hon är lite hängig och har inte någon ork att göra så jätte mkt eller gå längre än 30min utan att börja flåsa. Så nu har hon varit inne på ett besök för att ta en massa prover för en vecka sedan. Men nu ska hon in igen för ett ultraljuds undersökning på buken för hon hade lite höga värden på njurarna och hennes röda blodkroppar var så inte ut som de skulle göra. Så nu ska hon in igen på måndag och förhoppningsvis så kan de säga vad det är. Hon börjar bli dyr i drift ;) Sådan matte, sådan hund! :P

6 November 2010

Jäklar vad fort detta året har gått, det är ca 7 ½ veckor kvar på detta året och jag går bara 3 ½ veckor efter praktiken som jag nu har i två veckor till. SKIT TRADIGT!

Men som tur är det bara sammanlagt 10 dagar kvar(räknar inte helgdagarna) på hela praktiken. Hela praktiken avslutas, enligt mitt tycke och tänk, på bio där man ska kolla på Harry Potter och dödsrelikerna del 1.
Men dagen kommer att spenderas i sängen då jag har lite att skriva. Har fortfarande inte riktigt hittat ytan på mitt skrivbord ordentligt sedan jag flyttade i början av sommaren. Måste hitta den på jullovet då jag kommer att ha några läxor att göra i tex historia och försöka skriva rent lite saker och annat som jag behöver för att hitta nästa termin ska vara så rörig blad papperna, pluggandet och annat.
Det är verkligen ett måste i vinter!


Dagens måste: SKRIVA EN DEL på arbetet i Ekologi & kretslopp( som vi ska lägga ca 40 timmar på under praktiken då vi måste hinna göra något i kursen då vi senare kommer att fattas timmar som förloras under praktiken). Men som tur är så om vi skriver detta arbete så behöver vi inte göra något prov på detta område i kursen, tror jag hon sa iaf - vilket vi annars hoppas på att vi inte behöver.
Plus att skriva klar min jobbansökan till några olika ställen så jag kan skicka iväg dem nästa vecka :)

RSS 2.0