14 augusti

Jäklar vad jag vill tillbaka till internatet. Eller ja, överhuvudtaget vill jag komma hemifrån, bort ifrån detta hus. Det är för hundarnas skull att jag har klarat sommaren, skulle annars gått under. Det är tur att det bara är två dagar kvar. Ska dit på måndag och ta platser i kök,skafferi och badrum men även mäta en massa så att mamma och jag tar nästa helg till att köpa hem tyger och annat. Men det är en HEL vecka kvar till. Men ska försöka roa mig i Hässleholm lite på måndag och eventuellt stanna kvar till tisdag kväll eller onsdag :) För sedan ska man tillbaka och packa upp saker i tre dagar, för på måndag den 23 så börjar vi skolan och då ska helst allting vara klart.
Iaf, och ett avi igår om att mitt Oriflame paket har kommit så det ska hämtas idag :) så ska man få testa lite nya saker och kolla igenom vad jag får med nu när jag är konsulent.
Ikväll blir det kräftskiva här hemma med familjen och mammas pojkväns släkt, iaf lite utav den.

Balklänning

Jag fick inte någon bra natt. Det åskade och mullrade en hel del och om man har en collie så kan man nästan förvänta sig att de är rädda, eller tycker det är väldigt obehagligt med åska. Så efter att jag hade somnat vid typ halv elva så fick jag vakna igen runt halv tolv, tolv för att Inka stod i sängen och skakade mig vaken. Tycker synd om henne när hon är sån men vet inte riktigt vad jag kan göra för att göra det bättre för henne. För det är ljudet som är obehagligt inte det som lyser.

Någon som har en bra idè?

Iaf, jag är kär! I balklänningar. Jag är kär i balklänningar. Eller i alla klänningar över huvudtaget. Kollar runt på en massa sidor på nätet för att få lite inspiration när det väl gäller att kolla runt på balklänningar ordentligt sen nu i höst/vinter.Jag tror inte jag har någon klänning som verkligen är favorit utan det är att jag samlar lite ifrån ollika klänningar till en klänning som jag vill ha, iaf man kan drömma. För jag vill ha en viss färg, en viss längd med  släp och speciella band eller vad man ska kalla det så att jag kan visa ryggen lite och vara lite speciell med det när vi ska ha bal. Har aldrig riktigt sett fram emot gymnasiebal innan men nu vill jag verkligen vara extremt fin och allt. Och då börjar man med klänningen. Har till och med valt frisyr som jag fastnade för igår kväll när jag kollade igenom tidningar när jag städade på rummet.
Så man får vår verkligen hoppas att balen blir av och att det är fint väder

Men kalla mig dum eller bara ute i god tid, men jag älskar att kolla runt på men massa kläder. Det är bara pengarna som fattas som gör att jag är begränsat till saker.



En utav favoriterna just nu 

Skulle verkligen vilja ha en klänning som är i en snygg färg och med en fin rygg.


Andra favoriter. Tycker om den sista med den stora fjärilen :)

Så nu är det bara att vänta och fortsätta kolla rundor. Försöka skaffa ett helg jobb så att man kan betala för bal- och stundentklänning och allt annat. Men jag längtar verkligen till då jag ska leta rundor och testa klänningar, även om det kommer vara pain in the ass med att ta på och ta av för att sedan gå till en annan butik för att göra likadant.


12 augusti

Hann inte riktigt skriva igår när jag kom hem ifrån några tidiga ärenden i stan. Var i stan ca 1 ½ timme och sedan var det hem och käka för efter maten kom Sara.
Vi skulle ha filmkväll, men vi fattades en person, Johanna. Men hon kom senare på eftermiddagen och då åkte vi till stan och kollade om det fanns någon bra film att hyra. Vi hyrde 1 film, Soraya'm, men vi kollade även på andra filmer, som Taken som de andra två inte hade sett men som jag tycker är helt jäkla underbart bra, men även den är ganska hemsk tycker jag. Det var helt omedvetet från oss alla att det blev två såna här filmer som var obehagliga att kolla på. Men sedan tyckte vi att vi skulle kolla på någon som inte varobehaglig så det blev den 5:e filmen utav Harry Potter. Men det blev inte så mkt tittade för vi var så sömniga så vi stängde av och pratade lite innan vi somnade.
Så ni för ca en halv timme sedan åkte dem båda hem.
Men kan iaf säga att dagarna har varit sjukt roliga och underbara. Det är alltid roligt att umgås med er.<3


Var väldigt otäck att kolla på, men verkligen ett mästerverk. Bra att dem har gjort en film om detta!



Efter den sorgsna filmen som var baserad av en sann historia valde vi att kolla på Taken som är en utav mina favoritfilmer. Har sett den hur många gånger som helst, och tycker den är hur bra som helst även om den är hemsk att kolla på. En sak att jag tycker om filmen är att jag tycker att Liam Neeson är en helt underbar skådespelare.


Har ni sett filmerna och vad tyckte ni om filmerna?

Jag blev rädd!

Siket dåligt samvete jag har nu! Innan ikväll när vi skulle ge mat till hundarna så gav vi dem där ute. Eftersom de andra två hundarna är snabbare än min så valde jag att vara med inne i deras hundgård när dem brukar vara om dagarna för vi har inget staket runt trädgården och mamma har hellre djuren i hundgården än kopplade så att det inte kan gå så speciellt mkt plus att vi kan göra oss mer här hemma om de är där. Jaja, jag hoppas ni fattar.
Iaf, så satt jag mig bredvid min hund så att jag kunde vara nära och ta bort någon av de andra för speciellt Maya brukar försöka att få mer mat i sig än vad hon ska ha. Maya matvrak brukar vi kalla henne. Under tiden de åt så hade vi bara puttat till ena sidan som är dörren då. Hundarna är inte såna som inte acceptera att vara i hundgården så jag tänkte inte mer på det och var mer uppmärksam på min hund och hennes mat och berömde henne - väldigt tyst för ville inte större henne i käkandet. Men när Anders kom ut då han skulle sköta grillen, för vi skulle ha grillad mat till kvällsmat, så kollade jag runt i hundgården för hundarna brukar bli så glada när vi kommer ut i trädgården. Men när jag kollade runt så kunde jag bara räkna till en svart och min hund. Jag började bli panikslagen och kollade runt och runt i trädgården efter denn andra svarta. Hon syntes ingenstans! Hon har haft sina äventyr i sina unga dagar och då var hon ute och sprang efter kaniner, harar mm.
Men mina närmaste vet hur jag bor, nära en väg som dem har hastighet på 70km/h och det är inte ofta dem håller den hastigheten. Så vem som helst skulle bli panikslagen och rädd om deras älskade inte hade varit där dem skulle ha varit. Så jag frågade Anders "var är Inka?", och så började vi leta efter henne. Vi tog varit håll och verkstaden som har tillgång till ett "bakhåll" till en annan väg som man kör in och ut på från den "stora" vägen. Men anders hittade henne mot den stora vägen, tror det var på busshållsplatsen vid stora vägen. Möte anders på tillbaka vägen till trädgården igen, och såg att hon haltade igen. Hon har haltat ett ex antal gånger fram och tillbaka nu i några månader tror jag att det är. Den sista utvägen för henne om hon inte vill bli bättre vill jag inte ens skriva, tänka eller säga högt, även om jag vet vad det är. Visst hon kommer få det bättre men är inte riktigt redo att släppa henne. Inte än, kanske nästa år, då jag har slutat skolan.
Usch, nej. Är nära på att gråta men försöker att hålla mig. Men iaf så det slutade ganska lyckligt, blev iaf inte av med en hund!


Skulle aldrig ha kunnat förlåta mig om du hade mist livet idag. Skulle ha saknat min sängkompis här hemma, din ljud när vi ska gå ut och dina äckligt underbara pussar som hämnar över hela ansiktet även om man vill det eller inte! Tur att jag får ha kvar dig, älskar dig min Inka<3

10 augusti

Jag bara läser och läser igenom dagarna. Är i den 4:e oken av den underbara seriern House of Noght och har bara typ halv boken kvar att läsa. Det är SÅÅ bra! Längtar till Oktober för då kommer den 5:e boken ut. Kan köpa den som belöning när jag klarar mitt körkort :D


Har även nu i förmiddags beställt mitt första paket som konsulent själv till Oriflame. Har inte en aning varför men jag är lite nervös över mitt packet. Det är väl för att jag känner mig lite större nu när jag är konsulent än om jag bara hade varit kund. Får hoppas att jag är lika nöjd när packetet kommer som jag har varit när jag har bestämt ifrån en kompis som rekryterade mig som konsulent :)



Oriflame är ett Cosmetics företag varav produkterna är bla av naturliga ingredienser och extrakt och inte är testade på djur.Källa:Oriflame


Imorn ska man till stan för att göra några ärenden och även gå med hunden en tur så att hon får lite nya rundor att gå på. Sedan efter lunch någon gång så kommer två utav mina närmaste kompisar till mig för vi ska bla ha filmkväll :D Länge sedan man träffade dem, så man har saknat dem väldigt mkt!


Iaf ska fortsätta läsa mn underbara bok<3
Ciao

Godmorgon!

Eller God förmiddag eller middag kanske man ska säga istället.

Vaknade för ca 2½ timme sedan. Har hjälpt mamma med att flytta lite saker och hållt henne sällskap medans hon har plockat ihop lite så det är typ det som man har gjort sedan man vaknade.

Igår kväll var man och fira farmor. Fick även träffa en del utav släkten vilket inte man alltid gör, så det var trevligt kväll :) Det var jag och anders ifrån vårt hushåll som åkte dit.Pappa kom och hämtade oss och så fick man köra både till och från farmor. Det behövdes för jag fick köra i olika miljöer, som då i mörker som jag fick göra på hemvägen. Det var verkligen obehagligt att köra i mörker,speciell när det är hatighet på 100km.

Farmors hund Disa som är en briard blandning(tror jag att det var).´Hon är helt underbar, går runt med en filt hela tiden och viftar med svansen. Hade velat ha henne om hon inte hade varit så gammal och om jag inte hade haft inka, för min hund gillar inte henne. 


Snart blir det en tur med mamma. Saker ska till återviningen och eventuellt så blir det en tur till maxi igen och köpa den tredje boken i bokserien jag har pratat om - House of night, Utvald.
Men sedan idag så får jag verkligen lägga manken till och läsa lite teori också. För om jag minns rätt så blev det inget igår. Ja, jag minns inte om jag gjorde det igår.Hahha, jag var nog bara lite inne boken igår.

Men ska umgås med mamma nu,

Byebye


Gaaah, jag blir galen!

Har precis läst ut den andra boken i House of Night serien och vill ha den andra 3 böckerna framför mig nu. Lite tur då att man ska ha sina pengar till körkortet då så att man inte kan köpa fler, eller man kanske skulle kunna fjäska för mamma och se om man kan köpa dem genom kulturbutik för där är dem billigast när jag har kollar runt på nätet.Hmm, man kanske skulle testa :P
Annars så har man ju tyvärr körkortsboken att läsa, vilket jag även ska göra! Men vill ju läsa House of Night böckerna också!

Iaf, får väl ta och öppna körkortsboken och läsa lite då. :(


Här är min eventulla framtida bil. Skriver eventuella för den är tyvärr sönder, något med hydral grej som gick sönder på vägen hem ifrån pappa där den stod och väntade på mig :) Eventuellt kostar det mer att laga hydral grejen än vad bilen kostade ifrån början eftersom den är så gammal. Så om den inte går att laga så blir det en annan bil.

Godmorgon!

Vaknade för ca en timme sedan, pratade lite med mamma innan hon skulle till jobbet(jobbar man som personlig assistent så har man lite flexibla tider). Och sedan har man läst andra boken i seriern som jag skrev igår, House of Night, Sveket heter boken och även denna bok är väldigt bra. Tittade efter serien när jag och mamma var och handlade på Maxi, och som tur var hade dem det :D Jag blev verkligen glad!
Tror det blir att man tyvärr läser ut boken inom kanske 2-3 timmar och sedan blir det körkortsläsning mer eller mindre hela dagen.Men ska även se till att jag kan få lite nya foton, tänkte gå samma runda som när jag gick med Inka häromdagen och fotade lite. Då blev inte så många bilder sådär jätte bra så denna gång ska jag se till att dem blir bättre :D

Men hoppas jag kan snart få ett helgjobb eller nått så att man kan få in lite pengar så att man kan både spara lite till framtiden och sedan köpa lite vad man vill utan att nästan bryr sig vad det kostar. Det hade verkligen varit skönt!
Håller på att skriva ihop ett CV, och det är snart klart. Ska bara skriva lite mer om mig själv och visa det för mamma och se vad hon tycker. Skit, kom på precis att jag skulle ha hjälp utav henne igår. Men det blev inte, för det var Ljusfestival i stan och vi åkte dit lite senare på kvällen och kollade om det var roligt. Men de som inte var där missade verkligen inget, det var så tråkigt. Både innan och i båtparaden (som skulle vara kring 21.30) var segt, det var en ljusfest och har aldrig sett så lite ljus på båtarna i paraden och så var de minst 10 minuter sena. Så mamma och jag köpte sockervad till mig och brända mandlar till oss båda och kollade kanske på ca 10 båtar i paraden och sedan åkte vi hem. Inget skoj - blä säger jag bara om ljusfesten!
Men jag fick iaf sockervad som jag så gärna ville ha :D


6 augusti

Ett tag sedan man skrev, men tänkte bara skriva av mig lite för jag har nu i dagarna kombinerat körkortsläsning med en vanlig bok, och jag är verkligen fast i boken. Eller i serien för det är det de är, men iaf läste jag klart boken kring lunch tid idag och när jag verkligen gillar böcker jag läser vill jag aldrig sluta läsa boken eller om det är en serie vill jag verkligen ha alla böckerna i serien, även de som inte ens är skrivna än om det är en ganska ny serie. Kalla mig galen, men jag älskar verkligen att läsa. Inte såna böcker som tex körkort böcker, de är inte alltid intressanta - de är bara böcker som är viktiga att läsa och förstå och lära innehållet.
Men andra böcker är verkligen intressanta och bara i sommar och de första 3 veckorna läste jag minst 5 böcker. Men nu när jag inom ca 3 måndader har uppskrivning och uppkörning så ska jag bara försöka koncentrera mig på körkortet och skolan för den börjar ju också snart.Så då får jag se till att skolan följer mina körlektioner istället för att körlektionerna följer skolan. Vill verkligen ha mitt körkort NU!


Men iaf, den boken - eller seriern jag läser heter House of Night. Är i Harry Potter och Twilight stuk, bara att det helt och hållet handlar om vampyrer och människor. 



Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer. Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga), och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!

"Precis när jag trodde att min dag inte kunde bli värre fick jag syn på den döda killen som stod vid mitt skåp."

Och det räcker så klart inte med att han bara står och hänger vid Zoeys skåp, det är verkligen henne han väntar på. Och han är ju inte död egentligen. Han är odöd, eller omänsklig.

Hans uppgift är att spåra upp tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA, blivande vampyrer. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken för alla att hon nu tillhör natten.

Det finns ingen väg tillbaka till ett mänskligt liv. Zoey måste snarast möjligt ta sig till ett Nattens hus där man fysiskt förändras till vampyr under några år. Om man klarar förändringen. Alla gör inte det, kroppen kan också stöta bort den. Och då dör man.

Källa: Adlibris




 House of night är en serie i12 delar,och  i nuläget så finns det 5 böcker släppta i sverige.


Iaf, har nu skrivit av mig och så får man hoppas att bok 2 finns typ på Maxi eller nått så man kan köpa den så att man kan fortsätta läsa :D 


RSS 2.0