Agility

 
 
 
Snart iväg på agilitykursen jag och en annan på bruksklubben håller. Skulle visst få en ny kursdeltagare idag, spännande! :) Men de är riktigt duktiga! Och detta är väl 3:e gången vi går igenom hinderna och förra gången tog vi en ganska lång kombination på det vi hittils har lärt oss och de var hur duktiga som helst! Det var ju inte klass 3 precis, men det kan man inte heller förvänta sig när de är nybörjare och bara haft 2 kurs tillfällen! Men de var riktigt duktiga, så nu ska man försöka hitta bra kombinationer till de gånger vi ska träna det mer och klass 1 banor till avslutningen :)

Förhoppningsvis så blir det att vi får ha dem i fortsättningskursen också :) Hade varit hur kul som helst!

Nä nu måste jag samla ihop mina grejor och köra.Skall vara på klubben till kl.1 för att förberedda lite :)

 
 
 

Bilder ifrån Collie-SM

Här kommer äntligen bilderna ifrån Collie-SM, som i år var i Ystad.


Oftast packar man bara till sig själv när man ska bort, men nu fick jag packa till en extra plus lite mat och grejor som vi skulle ha när vi skulle bo i tält.


När vi ändå skulle åka så tyckte jag det var kul att åka inom Teba i Höör, en stor djurbutik med ganska billiga priser. Det var ju ändå nästan på vägen dit ner.

Trodde det skulle vara svårare att hitta än vad det var. Visst det var ju ute i skogen vi var och tänk att GPS:en på mobilen kunde fungera och ta oss rätt :)


Inka älskade detta! Att vara ute i skogen och bara va. Att tälta var väl ingen hyllningen till men det fick väl gå.

Lördagen: Dags för agilitytävlingen där det var 10 ekipage. Morgonen vaknade man och kollade ut var det väldigt dimmigt och regn kändes i luften. Min uppgift på agilityn var att vara ögon, dvs att hålla koll på domaren och vad hon/han visar för teckan när hon/han dömer, det kan vara 5 fel, vägran och disk.


Från dimma blev det regn. Köpte ett täcke ifrån ett företag som var på tävlingen och sålde lite. Detta täcke fungerar som en handduk. Ska torka en hund på ca 1 timme. Har tyvärr inte fått chansen att använda sedan dess så minns inte hur bra det fungerade.


Snacka om att min hund tyckte om att ligga utanför tältet :)

Köpte även ett annat täcke, från samma ställe som de andra täcket. Men detta är ett kyltäcke, ett täcke som alltså ska kyla hunden på de viktigaste ställena och hunden ska återhämta sig snabbare. Är det sagt ifrån företaget. Hade det på vägen hem ifrån tävlingen på söndagen eftersom det var soligt och mammas fläkt i bilen var väl i sådär. Hon flåsade inte lika mkt som hon brukar göra när det är varmt så det fungerade till en viss det iaf, Ska se om det finns möjlighet att använda det till våren/sommaren igen :)


Såna här bett varknade man med på söndagen. Jäklar vad det kliade!


Söndag: Tävlingens sista dag. Detta är lydnadsklass 3 eller elit. Är inte så inne på lydnaden så kan inte skillnaden på dem, förutom att det är svårare i elit ju såklart. Här hade jag också en uppgift, att vara den som springer men ekipagen bedömningslappar till sekretariatet. Denna dagen var det väldigt varmt!
 


Hoppas ni inte tyckt att det har tagit allt för länge :) Nästa års Collie-SM är i Laholm och då kommer ni få se min på agilitybanan ;)
 
 
 
 
 
 
 

16 september

 
 
 
Det har en del mindre roliga grejor denna vecka! Innan har dött som tur är men både jag och hunden har varit dåliga. Inka har varit dålig i sin mage och har bla inte velat äta speciellt mkt. Jag däremot har fått vara hemma två dagar ifrån jobbet pga en jäkla förkylning. Den har än så länge bara varit ifrån tisdags och var värst i torsdags, och lättade på sig i fredags/lördags. Vilket jag tycker är helt onödigt! Hade kunnat skippa detta, jobbat och tränat som vanligt och kunnat spara ihop pengar så att jag med eller utan hund hade kunnat åkt iväg någonstans och bara varit och vilat. Hade varit hur perfekt som helst men det får väl gå för denna gången men det är extremt irriterande! Så denna vecka som kommer blir det bara jobb och promenader med inka och förhoppningsvis veckan efter där kan jag börja sakta men säker igen börja träna igen för jag hade velat börja träna så att jag har en chans att klara uppgifterna som det tar att bli intagen i militären, eftersom jag har sökt dig. Hade varit kul att se hur lång man kan gå och klara :)



Sedan har det visat sig att att Inka har haft en s.k "tyst löp", alltså att det har kommit så lite blod att det inte har synts.Så här står det på en sida där jag hittade lite info om detta ;

"Hur mycket tiken blöder varierar från individ till individ, det kan också variera från löp till löp speciellt då tiken är ung. Vissa tikar har s.k. tyst löp eller torrlöper, dvs de blöder så lite att det inte märks. Hanhundarna är dock lika intresserade av tiken som vid normalt löp. I de flesta fall kan tiken trots avsaknad av tydliga tecken på löp, bli dräktig så det gäller att vara observant på hur hanhundarna reagerar.

Ibland kan en tik ha ett tyst löp mellan sina normala löpperioder. Då kan det bero på någon typ av störning t.ex. att det bildats cystor på äggstockarna eller livmoderväggen. Dessa cystor kan innehålla östrogen som då får hanhunden intresserad. Sådana cystiska förändringar är i många fall förstadierinfektioner i livmodern. Återkommer denna typ av mellanlöp bör du låta veterinären ta en titt på tiken så att det inte utvecklas till livmoderinflammation."

Källa:http://www.glanna.se/Hundsidan/hundar_loptik.html

 

Jag är ganska rädd att det ska utvecklas till detta.Pratade med i veterinär i dagarna och vi kom fram till att det var bra att först hålla koll på henne och ta tempen, se om hon dricker mkt, har flytningar eller om hon slickar mkt. För jag har en sån hund som inte visar så mkt smärta. Hon blev biten en gång och jag hittade inte såret för ens några timmar senare när vi skulle gå och lägga oss. Hon hade inte ens hållt på med såret när jag var med i rummet, eller kanske till och med smygit med det. Men vet inte riktigt samanhang det är men vi har varit på djursjukhuset i helsingborg och röntgat henne och där sa det något om att äggstockarna inte låg parallellt med varandra och att det var något som var något som var förstorat eller nått sånt i den stilen. Det var 1-2år sedan och sedan dess har hon inte haft problem med vad det nu vi var inne för så har inte haft kvar det i huvudet. Men det veterinären som jag pratade med skulle ta journalerna till sig ifrån helsingborg och så skulle de få läsa dem. Men har iaf kommit ganska lång i planeringen för operationen, har till och med tänkt på vilka veckor det kan hända. Ska bara kolla hur hon mår i några veckor till och sedan blir det att iaf boka en prelimenär tid för det hela! Och så får vi se sedan vad det blir utav det.


Tänk att denna sköna sak ska bli steraliserad! Om hon inte hade varit så skotträdd och lite dåligt mentalitet, tycker hon inte är den nyfikna/gå påiga hunden som vissa hundar är på saker och ting så man nästan kan höra dem säga " vad är detta för något? skit samma! vi testar och se vad det är för en kul grej!" Sån är inte min hund utan hon är mer den försiktiga typen vilken man kan vara glad för, men i vissa situationer så hade man velat ha den gåpåiga hunden. Inte för att min hund har extremt nyfiken men man hade också velat ha den gåpåiga hunden. Absolut att det går att träna bort eller minska men det känns vissa gånger som att det inte är lönt för hon är så pass gammal, 7år är hon.



 
 
 
 

RSS 2.0