9 april - Back to school

Då var det dags att komma tillbaka till skolan efter lovet. Ganska skönt för pallar inte vara hemma länge, vill känna frihet. Den friheten jag känner där jag bara kan göra vad jag vill. Menar det här då med eget ansvar,att kunna käka mat när jag vill, tvätta när jag vill, städa rummet när jag vill och så utan att behöva vänta på andra så mkt som man gör hemma.
De har klagat på mig hel del att jag börjar ta mat innan alla är vid bordet. Vi har för bövlen inte haft den regeln hemma. Eller jo kanske, lite, då när man vet att alla kommer inom en minut och det inte står något vid tex grillen och fixar färdigt den sista maten. vem vet när det blir klar? Sedan så har vi helt plötsligt börjat käka väldigt sent, kl 6 eller senare om kvällarna. Det har aldrig varit så innan. Då har vi käkat runt halv 5-5 och SENAST kl 6 och om alla inte är vid matbordet - synd om dem, de får käka när de kommer. Så har det typ alltid varit under min uppväxt då mina föräldrar fortfarnade var gifta. Hur mkt kan man egentligen ändra sin livstil när man har blivit ihop med någon?

Men iaf, jag saknar ändå den här känslan då man bara kan dra sig om morgonen utan att behöva stressa, bara kunna vara på morgonen. Riktigt skönt! Men fick bara sammanlagt 6 dagars ledighet för 4 dagar jobbade jag och tjänade lite pengar. Behövde tjäna pengar för jag är skyldig pappa fortfarande för att jag var inne med hunden för någon månad sedan eller två och fick hennes svans kollad då hon hade klämt dem i en dörr.
Och sedan behöver jag även till andra saker, har ju fortfarande skola kvar så det måste räcka till inkas mat, min mat, om jag behöver köpa något annat.
Har även inte hittat någon klänning till studenten och det behövs ju också köpas in.
Sedan ska jag köpa en del smycken som jag ska ha till balen och studenten.
Ska även fixa mitt hår till balen, mina naglar till balen och studenten och sedan ska jag nog även åka iväg så att någon kan få göra en lite snyggare make up till balen också så det är en del saker att lägga pengar på innan skolan slutar så jag behöver alla pengar jag får.





Studentklänning

Var och kollade på studentklänning i helsingborg med mamma, men hittade ingen som passade min smak. :( Men kollar runt på internet och ser om det finns någon kan göra det istället. Men problemet är det här med storlekarna, hur är den i storlekarna? Är runt 36-38, ibland är 36 för lite och ibland är 38 för stor så det är bäst att testa det i butik istället för att behöva beställa hem två storlekar av varje klänning man vill ha bara för att testa dem och eventuellt så sitter ingen utav klänningarna bra och då blir det dyr retunering. 

Men ska se vad mamma tycker och tänker om det hela. Det verkar ju inte som om de vita klänningarna har kommit i butik än riktigt så får väl kolla igen om 2 veckor eller nått. 

Men är det någon som har handlat ifrån sidor som nelly eller bubbelroom som är nöjda? Hur är de i storlekarna? Är de som vanliga storlekar eller hur e dem?
Denna snygga klänning ifrån H&M för 399:- skulle jag gärna vilja ha. Antingen som finklänning eller som studentklänning, då om den är snygg på mig vill säga. Det är ju det som oftast väger, är det snygg eller inte på en? Men tyvärr så är klänningen mer krämvt än vit vilket mamma, och lite även jag inte tycker passar på en student, men det är ju så fin eller hur? :)

Andens Kraft

Ska bara snabbt skriva och rekommendera en bok som jag precis har läst ut. Tog mig sammanlagt 2 dagar att läsa, tråkigt nog men den är ju så bra!

Intriger, kärlek och död bland vampyrer på high school!

"Det är stor skillnad mellan ett hotbrev och ett kärleksbrev, även om den som skriver hotbrevet faktiskt påstår att han älskar dig."

Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja. 
Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och livsfarlig plan!

Det här är del 5 i Vampire Academy-serien. De tidigare delarna är "Törst", "Fruset blod", "Skuggkysst" och "Löftet". Del 6 avslutar serien och utkommer hösten 2011.



"Coola, tankekontrollerande, sexiga, spännande och spektakulära romaner. Minst av allt blodfattiga." Östgöta Correspondenten

"I Richelle Meads första del av Vampire Academy-serien möter vi något så ovanligt som inte bara en utan en hel bunt vampyrtjejer. Och de är huvudpersoner. Och de är inte enbart trånande och väntande på sin tur. De tar för sig, är irriterande, bitchiga, svaga, små och larger than life." Helena, Fiktiviteter, 23 juni 2010

"Underbar och fantastisk! Det finns inte ord att beskriva Vampire Acadamy-serien. Det går helt enkelt inte att sluta läsa! Vilket bevisas genom att jag läste ut Löftet på lite mindre en dag. Kan knappt vänta på femte boken." Emilia den 3 augusti 2010. Betyg: 5 av 5 möjliga. www.bonniercarlsen.se





Andens kraft är del 5 i serien Vampire Academy.

12 April

Var ett tag sedan man skrev. Har hänt en del saker i bla skolan så det har varit en hel del stressande och det har påverkat min mage en hel del. Men nu så har det lättat lite men det är ändå en del saker som måste bli klara.


Men projekt arbetet som vi 3:or har gjort är nu äntligen över, så nu behöver man inte tänka på det. Känner mig väldigt nöjd över vad jag har gjort. Kan även säga att jag inte har någon bil längre, de är nu dödsförklarad...eller eventuellt såld till en som mammas pojkvän kände som tyckte att citroen var den bästa bilen som man kunde ha och han ska ha den som reservbil och bygga om det lite och så. Men den bilen var verkligen bra, speciellt när den kördes i höga hastigheter. Så nu är man billös. Riktigt tråkigt, känner mig verkligen handikappad. Så nu letar jag bil. Hade helst velat ha någon sorts ford, typ focus, modeo eller escort.


Men vädret kunde ju även ha varit bättre. Nu i några dagar har det varit solig, även blåsigt, men soligt och varmt. De har varit riktigt skönt och vissa på skolan har även blivit brända. Men idag har det blivit blöt och tråkigt, bara för att det regnar. Kan det aldrig bli varmt och soligt så man kan börja sola? 


Eftermiddagen skall spenderas i lugn och ro på rummet. Ska nog försöka plugga lite samhäll, historia och svenska som vi har nationella prov i på torsdag. Men ska kolla lite på Dr Quinn som jag har börjat kolla på nu i några veckor. Riktigt bra är det! Och sedan typ vi 2-3 någon gång ska man gå en tur med inka, inte så jätte lång för gick en morgonpromenad på lite över 1 timme. Men den ska även vara runt 50-60 min. 

Men ska fortsätta njuta utav Dr Quinn :)
Ha de!

RSS 2.0